Sijainti: Kouvola
Status:
hylätty
Kuvattu:
syyskuu 2010

Löysin paikan puoliksi etsimällä, puoliksi sattumalta. Muistin erään urban exploration -harrastajan maininneen jostain tämänkaltaisesta paikasta ja yhtenä harmaana syyslauantaina kaarsin intuition johdattamana tuurilla suoraan paikalle. Paikka on jännästi melko keskeisellä paikalla ja samalla melko syrjässä.

Paikassa on omituinen fiilis. Paikka on hylätty joko loppuvuodesta 2009 tai alkuvuodesta 2010. Jotenkin tästä välittyy – ehkä noiden pihalla lojuvien tavaroiden perusteella – tunnelma, että lähtö on tehty nopeasti ja myöskin välinpitämättömästi ja puolihuolimattomasti. Ikään kuin tänne jäävällä historialla ei olisi enää mitään väliä. Vaikka historia kätkee selvästikin merkittäviäkin elämänkoukeroita.

Tein täällä vieraillessani myös (ainakin omasta mielestäni) jotain erikoista urban exploration -saralla. Keksin sille uuden terminkin – ”mikro-urban exploration”. En ole aikaisemmin urban exploration -sivuistoilla törmännyt sellaiseen, että joku olisi kuvannut esim. koirankopin sisältä. Ikään kuin ”kohde kohteen sisällä”. Tulipahan sekin kokeiltua.