Sijainti:
Status:
hylätty
Kuvattu:
maraskuu 2010

 

Erittäin hieno ja hyvin, käytännössä koskemattomana säilynyt hylätty mylly jossain päin Etelä-Suomea. Paikka on hyvin pitkälti koskematon joten sijainti jätettäköön mainitsematta. Vain luonnollinen eroosio on kosketellut tätä vanhaa ”viljajalostamoa”. Sen verran voin osviittaa antaa, että tuo on alle 2 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä 🙂 Paikka on myös melko syrjäinen, varrella piskuisen maalaistien, joka ei johda paljon muualle kuin loputtoman metsämaiseman sisään.

Tästä hylätystä myllystä tuli aikaisemmin tehtyä blogikirjoitus maustettuna muutamalla kuvalla, mutta tässä vähän laajempi kuvakatsaus. Myllyn historiasta minulla ei ole minkäänlaista faktaa, ei mutua eikä luuloja. Bongasin myllyn muuan ”urban exploration -kollegan” vinkistä. Sen voi sanoa ihan päältä päin katsottuna, että ihan vähään aikaan tämä mylly ei ole enää jyväsiä jauhanut. Veikkaan tämän myllyvanhuksen olleen työurastaan ulkoistettuna jo ainakin muutaman vuosikymmenen. Myllyn vieressä on toiminut myös saha, siitä oli jäljellä enää muutamia komeita kivipaaseja sekä hiiltyneet rauniot tulipalon jäljiltä.

 

Hylätty mylly - yleisnäkymä Tältä se näytti kun sinne saavuin.

Hylätty mylly - Myllyn torni Torni on aika jylhä ilmestys.

 

Hylätty mylly - Mittaristoa. Taustalevy on marmoria. Mittariston taustalevy on marmoria.

 

 

Hylätty mylly - ampeerimittari

Ampeerimittari sojottaa johonkin kolmanteen ulottuvuuteen…

Hylätty mylly - Korona-kahvipurkki Raavaan työn lomassa on nautittu Korona-kahvia.

 

Hylätty mylly - tunnelmaa sisällä Sisällähän on tunnelmallista!

 

Hylätty mylly - ruosteinen ratas Ratas elää toimettomuuden ja kemiallisen reaktion ristiaallokossa.

Hylätty mylly - ikkuna rikki Onkohan ikkunat hajonneet luonnonvoimien puristuksessa vai onko viimeinen mylläri pistänyt protestiksi ruudut säpäleiksi?

Hylätty mylly ja aavemainen tunnelma Tähän skeneen voisi luoda vaikka kauhuelokuvaa.

 

 

Hylätty mylly - koski kohisee ja syysaurinko tunnelmoi Koski kohisi ja pois lähtiessä sai nauttia kauniista syysauringon tunnelmasta.