Sijainti:
Status:
hylätty
Kuvattu:
lokakuu 2010

Tämä vanha mylly oli mielenkiintoinen vierailukohde; myllyn koneisto ja muu esineistö on sen verran vanhan liiton kamaa, että siitä päätellen mylly ei ole jauhanut jyvääkään ainakaan muutamaan kymmeneen vuoteen. Hämmästyttävää paikassa on se, miten hyvin se on säilynyt. Varsinkin, kun mylly ei ole tiettömien taipaleiden takana vaan PK-seutua lähellä olevassa pikkukaupungissa, aivan siviilisaation keskellä. Parinsadan metrin päässä myllystä on asutusta, suosittu urheilupaikka jne. Mylly on siis hyvin näkyvillä ja saavutettavissa. Paikka ei ole aivan koskematon, mutta graffitit, kaljatölkit ja muu vastaava perustarpeisto puuttuu paikasta kokonaan. Myöskään mitään suunnitelmallista vandalismia ei näytä tapahtuneen. Jäljellä olevat koneet ovat erittäin hyvässä kunnossa. Ainoa, ns. ”nuorisojaoston toimintaan” viittava juttu on myllyn isomman osan toisen kerroksen lattiaan – tai vaihtoehtoisesti ensimmäisen kerroksen kattoon – polttamalla tehty reikä.

Myllyn historiasta en pienistä penkaisuista huolimatta onnistunut löytämään mitään. Sori. Eli katsellaan sitten vain kuvia 🙂

Hylätty mylly - näkymä koskelta Mylly joen toiselta puolelta kuvattuna. Joen vähäisen vesitilanteen vuoksi toiselle puolelle pääsi kätevästi patoa pitkin kävelemällä.

Hylätty mylly - näkymä saapuessa Ensinäkymä saapuessa. Bonuksena myllyn edessä nökötti autiotalo. Siitä tulee myös galleria, ajallaan. Tosin, kyseisessä autiotalossa ei ollut mitään erikoisen mielenkiintoista. Mutta muutama valokuvauksellisesti kiinnostava yksityiskohta kuitenkin…

Hylätty mylly - ulkonäkymä Myllyn kaikki ikkunat ovat kadonneet johonkin, uusiokäyttöön? Ne eivät olleet lasinsirpaleinakaan maassa tai lattialla.

Hylätty mylly - kone, Suomen Myllynrakennusteollisuus, Riihimäki Tämän koneen kyljessä lukee uljaasti: ”Suomen Myllynrakennusteollisuus, Riihimäki”. Auringonlaskuun ratsastanut teollisuudenala tuokin…

Hylätty mylly - voimansiirtoa, vetohihna Tämä hihna ei ole vinkunut enää vähään aikaan.

Hylätty mylly - puulaatikko, Billnäs tyylinen Koneistoa ja vetolaatikko. Tulee etäisesti mieleen Billnäs-tyyli.

Hylätty mylly - alakerta, portaat ylös Hämyinen tunnelma.

Hylätty mylly - hiivaa, hienoa ja karkeaa jauhatusta Hienoa ja karkeaa.

Hylätty mylly - kone, MMT Hyvin säilynyt kone, kuin suoraan museosta, museonjohtajan silmäterä. Osaisikohan joku kertoa MMT:n arvoituksen?

Hylätty mylly - koneistoa tornissa Koneistoa myllyn tornin toisessa kerroksessa.

Hylätty mylly - vanha lehti, Kokoomus kovilla ”Kokoomus kovilla” julistaa myllyn lattialla lojunut vanha lehti. Toinen mies vasemmalta on Harri Holkeri.

Hylätty mylly - koski, pato Koski solisi kuvauspäivänä varsin vähissä vesissä. Erään toisen urban exploraattorin kuvissa tämä joki virtasi Amazonin lailla täydeltä leveydeltään.