Monesti on tullut mietittyä, että mikähän näissä hylätyissä paikoissa kiinnostaa. Kerran taas ajatuksissani muistin, että tätä hommaahan on tullut harrastettua jo pikkupoikana. No, kukapa ei olisi pikkupoikana tai -tyttönä tutkinut kohdalle sattuvia hylättyjä taloja, paikkoja ja raunioita.

Muistin, että lapsuuteni valokuva-albumeista löytyy parikin oikein viehättävää dokumenttia lapsuuden urban exploraatio -touhuista. Isän kanssa tuli tietenkin käytyä monenmoisissa jännissä paikoissa. Paljoa ei paikalta vaadittu, että se herättä vallattoman intokuohun. Esimerkiksi autonromu riitti :).

Pikkupoika urban exploration -puuhissa

Meikäläinen tutkii kuplavolkkarin jäännöksiä Tähteen koulun pihalla, Kuusankoskella. Olen kuvassa mitä ilmeisimmin 4- tai 5-vuotias, joten vuosiluku on joko 1975/-76.

.

Pikku tutkimusmatkailija hylätyt hyppyrimäen päällä

Tässä on pikku-explooraaja Voikkaan entisen hyppyrimäen huipulla. Vuosi on n. 1976 tai sinnepäin, allekirjoittaneen ollessa tuolloin 5-vuotias.

Voikkaan hyppyrimäen sijainti muistikuvani mukaan, +/- 500 metriä suuntaan jos toiseenkin: katso Google Maps >. Tuo on tosiaan vain pikkupojan muistoihin syöpynyt ”tieto”, paikka voi olla jossain aivan muuallakin, en ota vastuuta :).