Sijainti:
Status:
käyttämätön vaan ei hylätty
Kuvattu:
elokuu 2010

Saksalainen kenttätykki – kauhea kanuuna!

Elokuussa vierailin muuan muuan yksityisellä kesähuvilalla, jossa maihinnousujoukkoja on vastaanottamassa saksalainen kenttätykki. Tykin historia on hieman tavallista väkevämpi: tykki on ollut tositoimissa itse Erwin Rommelin* joukkojen taisteluissa Pohjois-Afrikassa toisessa maailmansodassa. Luonnollisesti tykki on tehty muutaman kriittisen osan kohdalta toimintakunnottomaksi, mutta muuten tämä kenttätykki on ikäänsä nähden erinomaisessa kunnossa. Vaikka esimerkiksi piippu kasvaakin somasti pientä jäkälää niin kyllähän tämä ainakin visuaalisesti ajaa asiansa vielä oikein hyvin.

Tykki seisoo asianmukaisesti hirsistä rakennetussa ”tykkiasemassa”. Koska olen itse IT-miehiä, en pysty sanomaan onko tykkiasema taktisten speksien ja muiden ”virtaviivaisten” ohjesääntöjen mukaan tehty ;).

Tykistä tulossa oma galleria myöhemmin.

Ruosteinen, viikon kuva, vol. 3 - saksalainen kenttätykki

Kenttätykki valmiina asemassa - miehistö ei.

.

* ) Erwin Johannes Eugen Rommel (1891-1944)
Saksalainen sotamarsalkka ja maailmanlaajuisesti tunnettu sodanjohtaja. Tunnetaan lempinimellä ”erämaan kettu” (myös ”aavikon kettu”), joka juontaa juurensa Rommelin erinomaisista taktisista taidoista sekä menestyksestä aavikko- ja erämaataisteluissa.
Erwin Rommel Wikipediassa »


.