Tuli käytyä – taas vaihteeksi – Kruunuvuoressa. Hmm, pitäisikö puhua jo jonkinasteisesta Kruunuvuori-fiksaatiosta..? Ehkä kuitenkaan ei. Paikka vaan yksinkertaisesti vetää magneetin lailla puoleensa. Ja nyt näin paikan ensimmäisen kerran talviasussaan. Somasti on lumi kertynyt vinoille seinille. Seuraakin oli: sain tutustuttaa kolme Kruunuvuoren ensikertalaista, kiitos ja terveiset T, T & T!

Kruunuvuori talvella, Villa Lindberg

Villa Lindbergin luonnon muokkaama luonnoton perspektiivi.

Aikaisemmista vierailuista poiketen Kruunuvuorella oli erittäin hiljaista: näköpiiriin osui vain muutama muu turisti. Kaikenlaista elämää – ihmisiä ja eläimiä – alueella kuitenkin on, sillä neitseellisessä puuterilumessa emme saaneet tarpoa vaan polut oli nätisti jo valmiiksi tallattuja 😀

Mitä kaunein talvipäivä. Anteliaasti, muttei liikaa pakkasta, aurinkoista, tyyntä ja hiljaista. Kruunuvuori hengitti hiljaa, höyryämättä, paikallaan. Minttukaakaot suuren ja mahtavan Villa Kissingen vieressä, horisontissa Merihaka. Sininen hetki – oman elämämme 15 minuutin downshiftaus… Samalla filosofista pohdintaa, onko Merihaka kaunis vai ruma. Itse olen ensin mainitun kannalla, mikä saattaa hämmentää joitakuita. Samoissa pohdinnoissa tuli myös esiin, että Kruunuvuori on Kjell Westön ”Missä kuljimme kerran” -kirjan tapahtumapaikkoja. Westön Finlandia-voittaja pitää siis ottaa lukulampun alle ensi tilassa. (Kjell Westön kirjoissa ei muuten ensimmäisten 100 sivun aikana tapahdu mitään…)

Verrattuna kesän runsaan vehreään ja umpeenkasvaneeseen idylliin, Kruunuvuori oli nyt alaston ja jäätynyt. Enemmän kuin pelkästään henkisesti. Ruoste, home, lahot lankut ja vanhat sanomalehdet olivat horroksessa jossain lumen, huurteen ja kuuran alla. Kylmyys toi paikkaan tavallista karumman tunnelman, kaikki oli pysähtynyt tavallista suuremmin.

Vieläkään ei tullut koluttua koko aluetta; ranta on valloittamatta. Siellä on ainakin uimahuoneen ja venevajan jämät sekä jonkinlainen terassintapainen, jossa ennen muinoin on varmaan naukkailtu sherryä, konjakkia yms. ja pohdiskeltu afäärejä ja elämän hienoutta. Samoja asioita varmaan moni vierailijakin tuolla miettii, paikka todellakin antaa ajattelemisen aihetta – kaikenlaista.

Nyt on kasassa jo Kruunuvuoren 3 vuodenaikaa. Sitä neljättä odotellessa.

Kruunuvuori, Villa Lindberg

Villa Lindberg ja lavasteseinä.

Kruunuvuori, Villa Walhelmin ikkuna

Villa Walhelmin ikkunalla on hieman vetoisaa. Sisäpuolella olisi kyllä valtavasti sanomalehtiä, joilla aukkoja voisi tilkitä.

Kruunuvuori - puutarhurin huvilan sininen hetki

Puutarhurin huvila.

Kruunuvuori - Villa Kissinge talviasussa

Villa Kissinge alkaa taas taipua lumikuorman alla.

Kruunuvuori - Lilla Kronberg ja Sörnäinen taustalla

Lilla Kronberg - horisontissa Sörnäinen. Tästä saa vähän käsitystä kuinka lähellä kaupunkia ollaan...

Kruunuvuori - talvinen Kruunuvuorenlampi

Talvinen Kruunuvuorenlampi sinisen hetken aikaan.

.

.

Katso myös nämä Ruosteinen.com’in Kruunuvuori-aiheet:

.
Kruunuvuori-galleriasivu
Ruosteisen varsinainen Kruunuvuori-galleria-/kohdesivu

Viikon kuva – huone Kruunuvuoressa -blogikirjoitus
Valittu kuva Kruunuvuoresta lokakuulta 2010

Lokakuinen Kruunuvuori -blogikirjoitus
Vierailu Kruunuvuoressa lokakuussa 2010

.

.