Sijainti: Kouvola, Kasarminmäki
Status:
hylätty
Kuvattu:
heinäkuu 2010

 

”Malmin talo” Kouvolan Kasarminmäellä on jylhä ilmestys. Jo kauniina kesäpäivänäkin se näyttää pelottavalta kummituslinnalta ja vain arvailla saattaa mikä onkaan tunnetila synkkänä ja myrskyisenä syysyönä! Talon sijaintikin on sopivasti hautausmaan vieressä. Synkkä syystunnelma on toki vielä saatava talteen, toistaiseksi allekirjoittaneella vain tällaista kepeää kesäistä tunnelmaa.

Malmin talo on rakennettu 1900-luvun alkupuolella ja se on toiminut pesulana ja leipomona sekä tiettävästi myös asuinkäytössä. Talo on ollut hylättynä 70-luvulta lähtien. Talonkirjoihin ollaan ilmeisesti näinä päivinä kirjoittamassa viimeistä kappaletta. Ympärille alkaa piakkoin kohota uusia taloja ja sitä myöten Malmin talo saanee liittyä kunniakkaaseen purettujen talojen hiljaiseen kuoroon.

Sääli sinänsä, sillä tämä(kin) talo on mitä upein kivilinna, jollaisia näkee liian harvoin. Ja päivä päivältä kohtaamiset harvenee.

Kohteesta tulossa joskus myös oma galleria ja toivon mukaan myös uusia kuvia toiselta vuodenajalta.

 

Malmin talo, Kouvola

Malmin talo, a.k.a. "Kauhutalo". Kuvan etualalla oleva kummitus on allekirjoittaneen tytär 🙂 .

.