Sijainti: Kouvola
Status:
käytöstä poistettu, ei hylätty
Kuvattu:
heinäkuu 2010

Kouvolan maamerkit moneen suuntaan, kaksi jykevää hyppyrimäkeä. Isompi hyppyrimäki on jo käytöstä poistettu ja purkaminenkin ollut tapetilla, mutta tietojeni mukaan jossain virkamiesäänestyksessä yhden äänen turvin mäki sai jatkaa kukkulan kuninkaana. Ja hyvä niin sillä tämä on yksi Kouvolan muuten hieman harmaan yleisolemuksen (sori vaan, vanha kotikaupunki..!) väriläiskiä. Vaikka onkin melko väritön.

Ennen vanhaan, siis vanhoina hyvinä aikoina, näissä hyppyrimäissä loikkasivat maailman kärkinimet. Olin itse 80-luvun puoliväkin paikkeilla todistamassa kun maestro Matti Nykänen tempaisi mäkiennätyksen, 79,5 metriä. Kansa kohahti, hengitys höyrysi ja grillimakkara maistui pakkasessa.

Kouvolan isompi hyppyrimäki, käytöstä poistettu, mutta ei hylätty