.

Talo Suomen Gummitehtaan (myöh. Nokia) asuinalueella, Keravan Saviolla

 

Helmikuussa 2011 tuli tsekattua Keravan Saviolla sijaitseva muinaisen Suomen Gummitehtaan (sittemmin Nokia…) vieressä oleva Tehtaanmäen asuinalue. Kyseessä on Gummitehtaan henkilökunnan ja johtajiston asuintaloja. Gummitehtaan hienossa punatiilisessä tehdasrakennuksessahan oli myöhemmin, 90-luvun alussa, mm. Markus Selinin & kumppaneiden Planet Fun Fun, joka kohtasi matkansa pään varsin pian, konkurssin muodossa. Ei mitenkään epätavallista tuohon aikaan.

Alue käsittää kymmenisen taloa. Niihin sisältyy sekä tavallisia, vaatimattomia omakotitaloja että myös upeita, kartanomaisia huviloita. Paikalle mennessä tiesin vain, että siellä jotain taloja on. Mutta kun näin paikan omin silmin, iski melkein epäusko. Paikka löi täysin ällikällä! Tämä on ”Keravan oma Kruunuvuori” – kokonainen pieni yhdyskunta unohdettuna ja hylättynä. Mutta Kruunuvuoresta poiketen paikka on keskellä oikeaa elämää, vieläpä aivan juna-aseman vieressä. Mutta kun se jokin piste saavutetaan, että ketään ei enää kiinnosta niin siinä jää isokin raha makaamaan.

Mutta paikka ei ehkä sentään olekaan aivan unohdettu! Tuon kuvauskeikkani jälkeen paikan omistuksessa on tapahtunut jotain järjestelyjä ja paikkaa on tarkoitus alkaa kunnostaa. Onneksi!

(ja tästäkin kohteesta tulee isompi galleria, joskus…)

 

Huvila Keravan Saviolla, Suomen Gummitehtaan asuinalueella

Avoimet ovet ja ikkunat. Sisäpuolelta nämä eivät tarjoa enää mitään mielenkiintoista. Ulkopuoli on sitäkin hienompi.