Helsingin Herttoniemessä olen vuosia kulkenut tämän paikan ohi, aina ajatuksella ”tuo pitäisi joskus ikuistaa”. Paikassa on jotain lämmintä ja sympaattista, vaikkakin se on pelkkä vanha jalkapallokenttä. Vanha urheilutanner, jossa pikkupoikain ja tyttölöin nappikset ovat möyhentäneet niittykenttää, maaleja on tuuleteltu ja tappioita nieleskelty. Ehkä tämä kenttä on joskus todistanut teinien doping-kokeiluitakin. Vaan nyt on taisto tauonnut ja luonto ottanut sen mikä sille kuuluukin.

Heinikko on puolimetristä, takiaiset, koiranputket ja vastaavat puolitoista metrisiä – rehottaa täydellisesti, sanoisi kenttämestari. Kenttämestaria tämä kaipaisikin, vaan miten mahtaa olla pelaajien laita: kelpaako tällainen ”niittykenttä” enää nykyvaatimuksille, joissa pitää olla juuri tietynlainen, tietyntyyppinen, tietyn kovuinen tekninen alusta. Muutoin sen kelpaamattomuudesta saa lukea yleisönosastosta – ”kuinka meitä harrastajia ei arvosteta”. Tähän kohtaan voisi vetäistä hihasta ”toista se oli minun lapsuudessa…” -kortin, mutta enpä taida 😀

PS. Kuva on otettu ja käsitelty (Atelier Ruosteinen -leimaa lukuunottamatta) matkapuhelimella.

Hylätty jalkapallokenttä, Herttoniemi ( Helsinki )

.
.

Paikka sijaitsee Abraham Wetterin tiellä:


Näytä suurempi kartta